Kerst 2018

The Starch Solution is de bijbel van gezond plantaardig eten. Het boek is gebaseerd op vele jarenlange onderzoeken en geschreven door Dr. John McDougall. Veel van onze recepten die je misschien eens geprobeerd hebt zijn ook hierdoor geïnspireerd!

The Starch Solution ofwel 'zetmeel-oplossing' is een dieet wat door Dr. McDougall wordt beschreven als het gezondste dieet wat er voor mensen bestaat. Het is veganistisch en plantaardig, maar dit zegt op zichzelf niet zo veel. Je kunt namelijk ook erg ongezond leven op een puur plantaardig dieet door elke dag donuts, chips en andere junk food te consumeren.

Dr. McDougall beschrijft in het boek hoe je je dieet op de volgende onbewerkte voedingsgroepen kunt baseren: graanproducten (bijvoorbeeld: rijst, maïs, pasta), bonen (bijv.: zwarte bonen, kikkerwten, tofu), aardappelen (ook zoete aardappels), aangevuld met groente, fruit en zwammen. Dit zal bijna automatisch voor een verhouding zorgen van ongeveer 80% koolhydraten, 10% eiwit en 10% vet.

Let op: het mooie van dit dieet is, dat het sterk bijdraagt aan de genezing van veel westerse ziektes en kwaaltjes waaronder overgewicht, omdat het de oorzaak wegneemt. En tóch kun je zoveel eten wat je wilt tot je vol zit! Benieuwd hoe het werkt?

Kerst 2018