veelgestelde vragen

In deze rubriek worden veelgestelde vragen over het plantaardige dieet beantwoord, direct en indirect. Dat betekent dat je ze direct in een artikel terugvindt, of dat je handvatten krijgt om jouw vragen beantwoord te krijgen.

vegan mealprep

Wat is mealpreppen en wat heb je eraan?

Voor veel mensen is het moeilijk om tijdens een drukke week gezond te blijven eten. Gebrek aan tijd om gezond te koken is 1 van de meest voorkomende redenen. Gelukkig is er een manier om dit op te lossen, en dat is het voorbereiden van je eigen vegan mealprep!

5 nuttige vegan Facebookgroepen 3

5 nuttige vegan Facebookgroepen

Het is ontzettend leerzaam, inspirerend en motiverend om als (beginnende) vegan in aanraking te komen met gelijkgezinden. Dit kun je natuurlijk passief doen, door bijvoorbeeld vegan YouTube-kanalen te volgen, (kook-)boeken te lezen of documentaires te kijken. Het kan ook actief, door lid te worden en mee te praten in de volgende Nederlandstalige vegan Facebookgroepen.

Deze allergenen moet je als vegan vermijden 4

Deze allergenen moet je als vegan vermijden

Dat een vegan dieet betekent dat je geen vlees of zuivel consumeert moge duidelijk zijn. Voor veel producten betekent dit, dat je hiervoor de ingrediëntenlijst moet scannen. Bevat het product dierlijke ingrediënten, dan is het niet geschikt. Helaas is het lezen van deze labels niet altijd even makkelijk. Daarom vind je hier een lijst van alle niet vegan allergenen en wat ze betekenen.

5 vegan-vriendelijke ketens in Nederland 5

5 vegan-vriendelijke ketens in Nederland

Naast de vele vegan restaurants die je inmiddels overal in Nederland kunt vinden, zijn er ook meer en meer bekende ketens die op zijn minst vegan opties bieden. In de meeste grotere steden in Nederland zul je wel een van deze ketens aan kunnen treffen, zodat jij als vegan altijd je honger kunt stillen.

5 vegan fastfood opties 6

5 vegan fastfood opties

Gezonde plantaardige voeding moet altijd prioriteit krijgen. Toch zijn we allemaal mensen die niet perfect zijn. Zo komen we allemaal wel eens in situaties terecht dat eten bij een fastfoodketen de enige optie is (of lijkt te zijn). Daarom vind je hier de vegan opties bij bekende fastfoodketens in Nederland.

Vegan woksaus

Aziatische vegan sauzen

Als vegan is de Aziatische keuken goed geschikt voor je, omdat sterk op plantaardige ingrediënten geleund wordt. Dit zie je ook terug in de sauzen. Hier vind je een compleet overzicht van Aziatische vegan sauzen.

Scroll naar top