5 nuttige vegan Facebookgroepen

Het is ontzettend leerzaam, inspirerend en motiverend om als (beginnende) vegan in aanraking te komen met gelijkgezinden. Dit kun je natuurlijk passief doen, door bijvoorbeeld vegan YouTube-kanalen te volgen, (kook-)boeken te lezen of documentaires te kijken. Het kan ook actief, door lid te worden en mee te praten in de volgende Nederlandstalige vegan Facebookgroepen.

1. Vegan Nederland

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een van de grote Facebookgroepen, met duizenden leden en vrij algemeen gericht. Hier kun je dus uitstekend terecht met allerlei algemene vragen over het plantaardige dieet waarmee je rondloopt.

2. Nieuwe vegans support groep

Ook hier zegt de titel van de groep eigenlijk al genoeg. De groep om lid van te worden als je met beginnersvragen zit, die je mogelijk nog niet in onze veelgestelde vragen-rubriek hebt gevonden. De groep is opgericht door blogger en ervaringsdeskundige Milou van The Happy Chickpea.

3. Low Budget Vegan Nederland

Je zult als vegan wellicht wel eens het bezwaar horen, dat plantaardige voeding duur is. Dat deze angst ongegrond is ervaar je als lid van deze Facebookgroep, waar je leert om zuinig vegan te leven. Lees ook het artikel 10 plantaardige eiwitbronnen om kennis te maken met goedkope vegan bronnen van eiwit.

4. Vegan Ouders & Kids

Een kleine onderweg, of is jullie gezin al gegroeid? Wissel dan je ervaringen uit op de specifiek daarvoor gemaakte groep van Viva Las Vega’s. Zo kun jij je kind een optimale gezonde start in het leven geven.

5. VeganChallenge deelnemers

De VeganChallenge vindt regelmatig plaats en is bedoeld om mensen 30 dagen kennis te laten maken met het plantaardige voedingspatroon. Meer weten en meedoen? Lees dan het interview met Renée van VeganChallenge. Als deelnemer aan deze challenge kun je in deze groep je uitdagingen, vragen en ervaringen uitwisselen met elkaar.

2 gedachtes op “5 nuttige vegan Facebookgroepen”

  1. Vegan Nederland zijn zeer onvriendelijk mensen. Als je met een dilemma zit maken ze je voor van alles en nog wst uit en blokkeren ze je. Echt heel raar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.