Dit recept bewijst dat je ook zonder dierlijke ingrediënten een heerlijke quiche kunt bereiden. Aan het woord is Joyce van De Grillende Keukenmeid. Bezoek haar blog nog meer heerlijke plantaardige recepten!

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 klein blikje mais
  • 40 gram diepvrieserwten
  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 250 milliliter plantaardige room
  • Zout, peper en Provençaalse kruiden
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Springvorm (ingevet)
  • Mengkom
  • Voorverwarmde oven op 200 graden

Bereidingswijze

1. Verdeel de bladerdeeg over de springvorm tot deze helemaal bedekt is, ook de zijkanten. Je kunt dit ook met plakjes (diepvries-)bladerdeeg doen. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je springvorm.

2. Doe 200 gram kikkererwtenmeel in een kom en meng dit met 150 milliliter water en 200 milliliter plantaardige room. Roer goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg nu de prei, erwten en mais toe aan het beslag en roer nog een keer goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.

3. Doe het kikkererwtenmengsel in de springvorm op het bladerdeeg.

4. Meng de overige 50 gram kikkererwtenmeel met de overgebleven room en een scheutje water. Giet dit weer in de springvorm, zodat de meeste groente bedekt is.

5. Strooi er wat provençaalse kruiden overheen en zet 60 minuten in de oven op 200 graden. De binnenkant hoeft niet keihard te zijn. Een beetje zacht, maar wel stevig is perfect. De vulling verhard nog een beetje naarmate de quiche afkoelt.

Vegan quiche

Variatietips

  • Welke plantaardige room je gebruikt, is aan jou. Elke variant is mogelijk in dit recept. Ik gebruikte haverroom van Oatly. Liever geen gluten, dan kun je sojaroom gebruiken. Liever geen soja? Dan is rijstroom ook een optie!
  • Als je de quiche helemaal glutenvrij wil maken, kun je het bladerdeeg weglaten. Doe dan wel wat bakpapier in je springvorm, zodat je kikkererwtenmeel niet blijft plakken aan de randen!
  • Uiteraard is er ook eindeloos te combineren met de groenten. Maak eens een Mexicaanse quiche met mais, kidneybonen en tomaat. Of een Italiaanse variant met een eetlepel pesto door je kikkererwtenbeslag. Alles is mogelijk!

Volg De Grillende Keukenmeid op Facebook en Instagram voor meer plantaardige recepten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.