Interview met Robe, vegan woonboot initiator

In Amsterdam bruist het van de vegan opties. Kijk maar eens op de lijst van vegan restaurants in Amsterdam. Hier houdt het echter niet bij op. In dit interview vertelt initiator Robe je alles over een bijzonder initatief – een vegan huiskamerrestaurant op, jawel, een woonboot in Amsterdam.

Vegan dineren op een woonboot, hoe ben je daarop gekomen?

In Amsterdam is ’sharing’ voor mij de manier om mensen te leren kennen, nieuwe smaken te beleven en mijn enthousiasme te delen.
Ik dacht: ik probeer het gewoon want onze woonboot is er geschikt voor en ik meld mij aan op EatWith.com.

Ik merk dat de mensen die komen zelf veelal al vegetarisch zijn, maar ook van niet-vegans krijg ik veel positieve reacties. Het is erg leuk om op deze manier een vegan lifestyle op een moderne manier te laten zien.

Ben je zelf vegan?

Vanaf mijn 14de heb ik ervoor gekozen om vegetariër te worden. Ten eerste omdat ik een dierenliefhebber ben en ik een kat of hond niet anders zie dan een koe of een varken.

Maar ook de effecten op het milieu motiveren mij om geen vlees meer te eten. De laatste 2 jaar ben ik mij ook echt gaan richten op een 100% plantaardige dieet. Zo klinkt dat weer zo stoffig, maar ik denk dat iedereen zich inmiddels een stuk bewuster is geworden van wat je in je mond stopt.

Het helpt natuurlijk dat meer en meer supermarkten hun assortiment ook uitbreiden, zodat het vinden en variëren met ingrediënten een stuk makkelijker is.

Waaruit bestaat het menu?

Als mensen komen eten beginnen we altijd eerst met een glas prosecco (heel belangrijk, want dat breekt het ijs vaak!). Daarna serveer ik ze een licht-pittige biologische wortel-pompoensoep, een vegan lasagna met veel verse groeten en heerlijke vegan kaas en als dessert onze strawberry-champagne. Dit toetje is sous-vide gemaakt; aardbeien in champagne gevacumeerd en langzaam gegaard in de stoomoven. Ik serveer dit met heerlijk chocolade-ijs (op basis van kokos). Deze afsluiter zorgt altijd voor een voldaan gevoel!

Interview met Robe, vegan woonboot initiator 3

Kunnen we nog meer van je verwachten in het vegan circuit?

Ik wil zeker nog kijken naar meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld workshops aanbieden voor het maken van vegan taarten en cakes of mensen echt een tour door de stad geven langs een aantal vegan winkels en restaurants. Natuurlijk zal de woonboot altijd centraal blijven staan!

Kom eten bij de vegan woonboot in Amsterdam

Honger gekregen? Reserveer dan nu een vegan diner via Eatwith.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.